تشکیل گروه پایش صیفیکاران در ماهنشان
![تشکیل-گروه-پایش-صیفیکاران-در-ماهنشان-](/media/news/1403/11/25/1739367995.jpg)
علیرضا رضائی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: پسماندهای نایلونی که در کشت صیفیجات به کار میروند، به یک معضل جدی برای محیط زیست تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این نایلونها به دلیل عدم تجزیهپذیری در طبیعت، سالها در خاک و محیط باقی میمانند، عنوان کرد: تاثیر زیانآوری بر روی اکوسیستم دارند که شامل آلودگی خاک تا آسیب به منابع آبهای زیرزمینی و سطحی است،
رئیس جهاد کشاورزی ماهنشان تصریح کرد: به همین دلیل، تشکیل کمیتهای مشترک متشکل از چهار اداره از جمله جهاد کشاورزی، شبکه بهداشت، محیط زیست و منابع طبیعی برای کنترل و مدیریت صحیح این پسماندها الزامی بود.
وی با تاکید بر اینکه این کمیته به صورت هفتگی با برگزاری جلسات و پایشهای دقیق، به دنبال رفع مشکلات ناشی از استفاده نادرست از نایلونها و کاهش آلایندهها در محیط زیست است، بیان کرد: با اجرای این طرح، کشاورزان به رعایت هشدارها و قوانین مربوط به مدیریت پسماندها ترغیب شدهاند و گامهای مثبتی در جهت کاهش آسیبهای محیطی برداشتهاند.
رضائی با بیان اینکه بهطور مثال آمارها نشان میدهد که سالانه برای هر هکتار زمین کشاورزی، حدود ۲۰ کیلوگرم نایلون مصرف میشود، یادآور شد: با احتساب یک هزار هکتار زمین کشاورزی، این مقدار به ۲ تن نایلون میرسد که معادل با ۲۰ میلیون عدد لیوان یکبار مصرف است.
وی اظهار داشت: تصور کنید اگر این ۲۰ میلیون عدد لیوان رها شود، چقدر به زشتی و آلودگی محیط میانجامد، این نایلونها نه تنها فضای بصری نازیبا میسازند، بلکه تجزیه آنها نیز مسئلهای جدی برای آلودگی خاک و آب خواهد بود.
رئیس جهاد کشاورزی ماهنشان عنوان کرد: گامهای مثبتی در کنترل آلودگی زیست محیطی در بخش کشاورزی انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه این اقدامات نه تنها به حفظ محیط زیست کمک میکند، بلکه باعث آگاهی بیشتر کشاورزان نسبت به استفاده بهینه از منابع و مواد اولیه در کشت میشود، یادآور شد: به این ترتیب، ما به سمت یک محیط زیست پاکتر و سالمتر حرکت میکنیم و امیدواریم با ادامه این روند، اثرات مثبت آن در آینده نیز نمایان شود.
انتهای خبر/